Gıdı Estetiği Nedir

Gıdı: Alt çenenin aşağı kısmından boyna kadar olan kısımdır. İnsanlar yaşlandıkça ciltleri belli tahribatlara uğrar. Haliyle kuruyan sarkan bir cilt yapısı oluşur. En çok yıpranan bölüm ise en çok kullandığımız boynumuzdur. Boynumuzda bulunan gıdımızda bu yıpranmadan payını alır. Kişiler bazı zamanlarında gıdılarını kendilerine yakıştıramazlar ve estetik olmak durumunda kalırlar.

Dokularda oluşan birikme kilo alıp vermekle alakalı bir durum olarak da karşımıza çıkar. Bu sebeplerden dolayı  gıdı estetiğine başvurulabilir. Tam olarak gıdı estetiği;  yağlı ve bozulmalar yaşayan gıdının normal cilde uyarlanması ve daha estetik bir duruş sergilemesi için yapılan operasyondur.

Gıdı Estetiği

Gıdı Estetiği Nasıl Yapılır?

Gıdıdaki görüntüden memnun kalmayan kişilere eğer yaşı da uygunsa bazı medikal malzemeler verilir. Ameliyat yapılacak bölümde derinin sarkık bir reaksiyon göstermesi sebebiyle duruştan rahatsızlık mevcutsa; operasyon hemen yapılır. Çeneden yapılan kesiklerle yağ dokusu çıkartılır. Oradaki kaslar estetik bir görünüme geçer. Her iki anestezi  şekli ile de yapılabilir. En iyi kararı vücudunuzun tepkisine göre hekim verecektir. Hastanın sosyal hayata katılımı 15 gün içindedir bazen  şişliklerden ötürü 1 ay sürebilir. Liposuction yöntemine sıklıkla başvurulur.

Gıdı Estetiği Sonrası Görünüm?

İzleri yok etmek mümkün olmadığından hekiminiz oldukça küçük kesi izleri bırakacaktır. Ufak tefek izler kalacaktır ancak genç bir görüntü oluşturacaktır. Kısa süre içerisinde iyileşme sağlanır ve günlük hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz.

Gıdı Sarkması Neden Olur ?

  • Bazen genetik nedenlerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Çünkü boyunda veya başka yerde su tutabilme yeteneği gıdı estetiği meselesini gerekli kılabilir.
  • Yaşla gelen elastikiyetin kaybedilmesi sonucunda gıdıda aşağı yönlü bir salınma olur.
  • Sürekli kilo alıp vermek boyun bölgesinin hassasiyetini yitirmesine neden olacağından kilo kontrol altına alınmalıdır.

Ameliyat Sonrası Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Kişi doktorun verdiği bütün ilaçları harfiyen kullanmalıdır. Aksi halde ameliyat yeri enfeksiyon kapabilir ayrıca hijyen kurallarına uyulmalıdır. Ağrı hissediliyorsa hekime sormadan ağrı kesici içilmemelidir.

Yorum yapın